Вход | Регистрация

Стиснаха си ръцете - само ГЕРБ и Реформаторите!

Стиснаха си ръцете - само ГЕРБ и Реформаторите!
Снимка: ГЕРБ

Стиснаха си ръцете - за двупартийно правителство на ГЕРБ и РБ с мнозинство в парламента.

Всичко това е скрепено с писмено споразумение подписано от Патриотите. Но, то е отворено и за други партии. това стана ясно след тристранната среща между ГЕРБ, Реформаторския блок /РБ/ и Патриотичния фронт /ПФ/ за бъдещото управление.

"Поканата към ПФ беше днес да видим тяхното разбиране по тази формула и за възможността да подкрепят програмата на правителството без да участват в него. Имаме общи виждания по този въпрос, нямаме категорични позиции. Разширяването на формата на подкрепа ще представим и на други политически сили, заяви след срещата Румяна Бъчварова от ГЕРБ, цитирана от БГНЕС.

От своя страна Томислав Дончев заяви, че се разработва програма, която трябва да е компромис между програмите на ГЕРБ и РБ.

"Имаме срок до понеделник вечерта или вторник сутринта ние да представим окончателния текст на програмата и ако имаме категоричната заявка, че от РБ биха се подписали под програмата, това е предпоставка тяхната подкрепа да бъде приета", подчерта Дончев. Той допълни, че формулировката коалиция на малцинството и търсене на по-широка парламентарна подкрепа му се струва по-удачна.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар