Вход | Регистрация

Дългоочаквани гости навестиха децата

Дългоочаквани гости навестиха децата
Областна администрация - Велико Търново

Както си е в приказките, така се получи и в Стражица. Именно с пристигането на  Дядо Коледа и Снежанка, дойде и първия сняг. Така обстановката около дългоочакваното събитие - запалване на светлините на коледната елха и гостите стана още по-красива и приказна.

Десетки малчугани не се уплашиха от силния дъжд, който после се превърна в сняг се стекоха на пред сградата на Общината, за да посрещнат Добрия старец и неговата помощничка. С възторг и радостни възгласи те ги посрещнаха. Снежанка пристигна на мощен мотор, а Дядо Коледа слезе от такси, празнично украсено с разноцветни гирлянди.

 Те поздравиха децата, а след това вокална група "Пеещи усмивки” продължиха песенния маратон. 

Най-интересно бе пред Коледната поща, където малчуганите пускаха в специална кутия своите писма с поръките за подаръци към Дядо Коледа.

В Захарната къщичка пък децата получаваха лакомства. Накрая Добрият старец изсипа получените детски писма в чувала си и съпроводен от Снежанка си тръгна, за да майстори подаръците. Почти цял месец Снежанка и Дядо Коледа няма да напускат община Стражица, увериха организаторите.

Коледният тандем ще обикаля по детските градини и социалните заведения в града и по селата. Днес двамата са в детската градина в Бряговица. На 20 декември Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата ще дефилират начело на празнично шествие, което ще предшества детско коледно шоу.

За първа година Стражица посреща празниците с богата коледна украса и красиви светлинни ефекти. Истинска светлинна феерия е пред сградата на Общината. Ефектно осветени са дърветата, храстите и алеите в центъра на града, както и двата коледни павилиона. Гвоздей на украсата е високата десетки метри коледна елха, която грее сред тях.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар