Вход | Регистрация

Голям празник подготвя Стражица

Шоу на колела, детско парти, танци, художествени занаяти и вечерен концерт за християнския празник Успение Богородично

Голям празник подготвя Стражица
Община Стражица

Зрелищно мото-шоу и дрифтинг на автомобили, и мотоциклети организира на 10 август от 16:30 часа Община Стражица в Индустриалната зона на града. Кметицата на Стражица инж. Детелина Борисова, която е дългогодишен шофьор, също ще седне в професионален състезателен автомобил заедно с вицешампиона на България за 2012 Павлин Пенев.

Мото-шоуто е част от празничната програма послучай празника на града 15 август, който се отбелязва всяка година на големия християнски празник Успение Богородично. В адреналиновото шоу ще участват четири състезателни автомобила в категорията "Професионалисти", два пистови мотора и четири скутера.

На същия ден сутринта за най-малките граждани на Стражица е предвидено детско парти-шоу в парк "Ангел Каралийчев". Професионални аниматори ще забавляват децата на Стражица, като Общината е осигурила наградите и лакомствата за малчуганите.

Предвидени са различни игри и изненади, състезание "Танцувай с мен", както и приключенска игра "Открий съкровището", в която ще се излъчи и претендент за "Най-добър корабокрушенец".

Вечерта, от 19:00 часа в Лятното кино ще започне концерт на великотърновския ансамбъл "Искра" и на младата поп-изпълнителка Пламена Петрова, която е с корен от Стражица, и която бе участник в миналогодишния формат на "Мюзик айдъл".

На 15 август празникът ще започне с празнична Света литургия, отслужена в църквата "Успение Богородично". Рано сутринта ще бъде открито и второто издание на изложението на местни художествени занаяти "Един занаят- една култура" на централния площад. Занятчии и производители ще представят на щандовете своите творби и сувенири.

В 10:30 е официалната церемония по издигането на знамето, след която кметът на Общината инж. Детелина Борисова ще приветства гостите и гражданите на Стражица. Покана да уважи празника е изпратена и до вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

Вечерта стражичани ще имат възможност да празнуват на голям концерт заедно с хитовите изпълнители от "Шоуто на Слави" Йордан Йончев- Гъмзата, Цветелина Грахич и балет "Магаданс", а празничната вечер ще завърши с празнични илюминации.

<< Sever.bg във Facebook >>







Докладвай за нередност в статията
Добави коментар