Вход | Регистрация

Обходът на Габрово изостава значително, ще се дофинансира от бюджета

Министър Лиляна Павлова инспектира обекта

Обходът на Габрово изостава значително, ще се дофинансира от бюджета
Снимка: АПИ

Обходът на Габрово изостава значително и няма да бъде финансиран изцяло с европейски средства. Това заяви вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която инспектира няколко обекта в Габрово.

Тя и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров провериха на място строителните дейности на обхода на Габрово и изразиха недоволството си от етапа, на който се намират.

Министър Павлова заяви, че проектът за обхода и тунела под Шипка няма да се провали и ще се положат всички усилия за осъществяването им.

Забавянето на обхода се дължи на недовършени отчуждителни процедури и обжалване в съда за голяма част от проекта. Програмният период, в който трябваше да бъде приключен той, изтече, а обжалванията продължават. Поради това няма да може да се разчита на пълно финансиране от ЕС.

Лиляна Павлова увери, че има ангажимент за финализирането на проекта със средства от бюджета. След приключване на обжалването изоставането трябва да бъде наваксано от изпълнителя в активния строителен сезон.

Предстои обсъждане на готовия идеен проект за тунела под Шипка. С всички заинтересовани ще бъдат разгледани начинът на изграждане и подстъпите към тунела.

Според министър Павлова следващата година обходът ще бъде завършен успешно и ще бъдат направени първите стъпки към изграждането на тунела.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар