Вход | Регистрация

Част от Стражица е наводнена тази нощ

Обявено е частично бедствено положение

Част от Стражица е наводнена тази нощ
Снимка: Север.бг

Обявено е частично бедствено положение в Стражица, съобщи за Радио ''Фокус'' - Велико Търново областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев. В късните часове на тази  нощ детската градина и парка в града са били наводнени.

Избегната е опасността от наводняване на птицекланицата, като за целта е имало екипи, които са поставяли чували и са отводнявали.

Количеството на падналите валежи в Стражица е достигнало 34,51 л/кв.м. Няма пострадали хора и прекъснато електрозахранване.

Тази нощ освен Стражица проф. Пенчо Пенчев е отишъл на място и в Дебелец, Кесарево и Килифарево. Заедно с кметовете на населените места са направени обходи на опасните участъци. Не са установени големи щети.

Язовирите в областта са поставени под наблюдение, като само за "Йовковци" се съобщава, че прелива през преливника с 45 см.

Общото количество на валежите в област Велико Търново за последните две денонощия е 41 л/кв.м. За последните 24 часа най-много дъжд е паднал в селата Камен и Кесарево – 14 л/кв.м. По-високи количества на валежите са измерени и в село Костел, където те са 10,9 л/кв.м, а в Полски Тръмбеш 7л/кв.м. Валежите в цялата област постепенно спират.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар