Вход | Регистрация

Честит празник, Стражица!

Честит празник, Стражица!

Празникът на Стражица, който ежегодно се чества на 15 август и съвпада с големия християнски празник Успение на Света Богородица, тази година ще премине под мотото 45 години от обявяването за град

Акцент в програмата е откриването на ретроспективна фотоизложба на открито, която представя събития и личности от живота на града за този период.

С юбилеен почетен знак ще бъдат наградени  Освен тях,

На вчерашната тържествена сесия на Общинския съвет съветниците гласуваха връчване на юбилеен почетен знак на петимата бивши кметове на Стражица - Райчо Миленков, Трифон Ралчев, Христо Евтимов, Стефан Славев и Стефан Стефанов, както и на стражичани с принос в различни сфери: селско стопанство и икономика, образование, здравеопазване, култура, спорт и туризъм. 

По традиция празникът днес ще започне със Света Божествена литургия в храм "Рождество Богородично”, отслужена от енорийски свещеници, след което кметът на града инж. Детелина Борисова ще посрещне официалните гости в администрацията.

Тържествено издигане на знамената, слово на кмета, връчване на юбилейните награди на кметовете и на заслужили стражичани, музикална програма с участието на Стелияна Христова, са основните моменти от празничната програма.

1363009

Гостите и жителите на града ще могат да разгледат фотоизложбата, както и Третото изложение на местни занаяти "Един занаят, една култура” на централния площад, на което майстори и занаятчии ще излагат своите творби и сувенири.

Вечерта от 20:30 часа ще започне празничен концерт с участието на Графа, Руслан Мъйнов и София Бард, който ще завърши със заря.

В празничната програма, която продължава общо три дена, влизат още футболна среща между ФК "Левски 1986”- Стражица и ФК "Левски”- Лясковец, второ издание на ” Мотошоу- Стражица”, където любителите на адреналина ще гледат дрифтове и високи скорости в индустриалната зона на града, както и концерт на Анелия.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар