Вход | Регистрация

Сребърен медал за "Патиланци"

И децата от Тетевенско спечелиха награди от Национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство "Орфеева  дарба", който се проведе в София. Те се завърнаха със сребърен медал.

За втора година ОДЗ "Здравец" с. Галата участва в конкурса. Децата показаха богата орнаментика на  гласовете, автентичност на носията и певчески талант от Тетевенския край. Малките изпълнители на възраст 4, 5 и 6 години се изявиха в направление "певчески фолклор". Те участваха с индивидуално изпълнение на Ренета Николаева - 6 години, дует на Зара Бурова и Младен Стоянов, съответно на 5 и 6 години и Детска вокална група "Патиланци".

Децата впечатлиха журито още с първото изпълнение на Ренета Николаева, която изпълни песента "Тръгнало е буле". Малката певица в надпревара с още 33 изпълнители на възраст до 10 години успя да грабне третото място и  бронзовия медал. Не по-малко впечатляващо бе и участието на дуета Зара и Младен, които  бяха най-малките участници и заслужено получиха поощрителната награда.

Най-впечатляващо обаче си остана участието на Детската група. Малките "Патиланци"  изпяха автентичната песен "Рано е ранила нине" и успяха да спечелят наградата - запис в Националното радио. При класирането стана ясно, че групата е носител и на сребърния медал и зае почетното второ място.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Източник: Община Тетевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар