Вход | Регистрация

Обсъдиха проблеми на НЧ "Наука"

Кметът на Троян Донка Михайлова и зам.-кметът Поля Димова обсъдиха проблемите на читалището с настоятелството

Обсъдиха проблеми на НЧ "Наука"
Снимка: inews.bg

Належащи проблеми на Народно читалище "Наука" в Троян бяха обсъдени на среща с председателя на читалището д-р Виолета Койновска, секретаря Станка Марешка, кмета Донка Михайлова и ресорния зам.-кмет Поля Димова.

На срещата Донка Михайлова заяви намерението на Общината да кандидатства по мащабен проект по програма "Бизнес инкубатор" в края на пролетта и така двуетажна сграда - общинска собственост, да се използва и за репетиционна на Фолклорен ансамбъл "Траяна". Кметът припомни, че за тази година в бюджета са предвидени 10 хиляди лева за реквизит на ансамбъла.

Предвижда се да бъдат отпуснати още средства за читалищни прояви и празненства, като най-скорошното е на 26 февруари - Сирница или Ялова сватба; издаване на литературен алманах; честване на 140 години от първата театрална постановка в Троян и други.

По проблема с отоплението на театралния салон Михайлова заяви, че троянското читалище заедно с музея и още 7 обществени сгради са предложени от общинското ръководство за енергийно обследване и енергийна ефективност с пари от фонд "Козлодуй".

Ако читалището не бъде одобрено, то в следващия бюджет ще се отпуснат средства за енергийно обследване, на базата на което вече ще може да се кандидатства по проекти.

Донка Михайлова съобщи, че има намерение за създаване на консултативен съвет към кмета по проблемите на образованието и културата за планиране на важни  за община Троян теми и очаква съдействието и на читалището.

 

 

_________________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: радио зетра
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар