Вход | Регистрация

От април започва "кърпенето" на дупки в Троян

Общината предвижда 160 хил. лв. за ремонтни дейности на пътната и тротоарна мрежа

От април започва "кърпенето" на дупки в Троян
Снимка: Булфото

В началото на април започват ремонта на уличната мрежа в град Троян, съобщават от Общината. 160 000 лв. са предвидени в местния бюджет за текущ ремонт на улични и тротоарни настилки.

Зимата е нанесла сериозни поражения по пътните платна, които са предпоставка за пътно-транспортни нарушения. За да се предотвратят такива най-опасните дупки бяха запълнени с трошен камък и минералбетон. След подобряване на времето и започване на работа на асфалтовите бази в района ще стартира и запълването им с топла асфалтова смес.

Назначена  със заповед на кмета комисия вече направи оглед на улиците в града и са  извършени  необходимите измервания. В момента тече избор на изпълнител на ремонтните дейности.

Разработен е график за ремонт на улиците през 2012г., като най-напред през месец април ще се извърши  изкърпване на улиците "В. Левски”/от Марковски мост до Санаториума/,  "Ген. Карцов” /от мост "Витекс" до Камен мост/ - които са част от републиканската пътна мрежа, ул. "Академик Ангел Балевски” и пътя за с. Орешак,  път ІІІ-357 – от Кози вир до Кантона; ул. "Димитър Икономов” /от  Поделението до мост "Витекс”/; ул. "Македония.

Предвидена е също цялостна реконструкция на ул. "Дунав”, за която ще се използват 135 000 лв. от републиканския бюджет.
________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар