Вход | Регистрация

И Елена ще се кичи с уличка на занаятите

Поне това предвижда Общинският план за развитие на Общината

И Елена ще се кичи с уличка на занаятите

Уличка на занаятите ще има Елена.

Поне това предвижда Общинският план за развитие на Община Елена. Идеята е дошла от местни творци.

За т. нар. уличка на занаятите ще бъдат подготвени няколко къщи. В тях ще творят грънчар, резбар, художници и редица майстори, които се занимават с художествени занаяти, подобно на градове като Велико Търново и Трявна.

"Ако не е уличка, то поне ще е пространство за занаятчийски ателиета", съобщи Христо Захариев, ръководител на проекта "Подобряване процесите на стратегическо планиране и механизмите за неговото наблюдение в община Елена 2014". Заедно със специалисти в местната администрация вече е изготвен Общинския план за развитие на община Елена за периода 2014 - 2020 г.

1325760

По него са предвидени още - създаване на Колеж по туризъм и културно-историческо наследство, саниране на сградата на Старото училище и превръщането й в галерия или бизнес център, разработване на проект за парк "Калето", организиране на Празник на пчелния мед, билките и гъбите, обновяване на централната градска част на Елена и др.

През следващите 6-7 години Общината ще работи за 6 приоритета, които са с 18 специфични цели.

Сред тях са жизнеспособна местна икономика, осигуряваща устойчив растеж, развитие на туризма на базата на културно-историческото наследство и природен потенциал на територията, подобряване на социалната и културна среда за приобщаващ растеж, изграждане на техническа инфраструктура качествена, и здравословна среда за населението.

1325761

1325759

1325762

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар