Вход | Регистрация

Обществен барометър: "Къде ще прекарате лятната си почивка?"

Обществен барометър: "Къде ще прекарате лятната си почивка?"
Снимка: Thinkstock/Guliver

В разгара на лятото и отпускарския сезон, екипът на Север.бг реши да ви попита къде ще прекарате лятната си почивка.

Общо 11 читатели са гласували на интернет страницата ни. От тях 45.5% посочват - На българското моренце. Отговорът - Няма да почивам, ще работя цялото лято дават 27.3%. На планина и в  чужбина  ще отидат 9,1%, толкова ще останат и вкъщи, на дивана пред телевизора. 

Според изследване сред притежателите на кредитни карти, близо 70% от населението ще си позволи да отиде на море или планина.

През това лято с 19 на сто по-малко българи са заявили, че планират ваканция, а онези, които все пак ще отидат на почивка, предвиждат по-голям бюджет от миналата година.

Данните показват, че близо три четвърти от хората, планиращи почивка, избират да прекарат цялата си ваканция в България. Тези, които са избрали да почиват както у нас, така и в чужбина, са 18%, а българите, които предвиждат да прекарат целия си летен отпуск в чужбина, са едва 9%. Най-предпочитаните морски дестинации според данните от проучването са Варна, Созопол и Несебър.

На море или на планина - и двете дестинации имат своите предимства и недостатъци, но когато почивките на море или балкан станат рутинни, станат рутинно ежегодни, спират да ни правят кой знае какво впечатление.

Често пъти от младите семейства с малко дете, предпочитаната дестинация е Черноморието, предвид благотворното въздействие на морския бриз върху имунната система на младия организъм. От другата страна обаче планината и нейният чист въздух са алтернатива, която аналогично идва адекватно да замести морската такава.

При избора, каква дестинация да предприемете, трябва да се повлияете от личните си предпочитания и моментни нагласи. Колкото са различни като вид почивка, толкова и неща ги обединяват, компенсирайки се постоянно. В днешно време собствениците на хотели, къщи за гости и т.н. са се постарали да осигурят такива условия за планина и море, че и за миг да не усетите липса от нещо.о този.

Без значение къде сте избрали да прекарате почивката си, нека тя да ви остави незабравими и хубави спомени.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар