Вход | Регистрация

Откриха нелегална туроператорска фирма

Откриха нелегална туроператорска фирма

В РУ Вършец е получена информация за лица от гр. Вършец, извършващи нелегален превоз на пътници и нелегална туроператорска дейност. Същия ден, около 13,00 ч. е спрян за проверка лек автомобил "Форд Транзит” с врачанска регистрация, собственост и управляван от И.Х./53 г./ от гр. Вършец.

При направената проверка в автомобила са установени 8 пътника, които са заявили, че са заплатили на лице от балнеохотел в гр. Вършец по 18 лв за организиране на екскурзия до Белоградчишките скали и пещера "Венеца". Направена е проверка в хотела, където са открити 2 обяви за екскурзии, със записан мобилен номер за връзка.  При проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че телефонът се ползва от 66-годишната Л.И. от курортния град, която няма сключен трудов или друг договор за извършване на туристически услуги и не притежава лиценз за такава дейност. Л.И. е направила самопризнания, че извършва туристически услуги, като наема И.Х. за транспорт на туристите и заплаща такса на управителя на балнеохотела.

Направена е проверка и в още едно специализирано лечебно заведение в гр. Вършец, където е открита още една обява за туристически услуги със същия телефонен номер. По случая е образувана преписка за проверка на данни за престъпление по чл. 324, ал. 1 от НК. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар