Вход | Регистрация

Скъпото море изкупено до края на сезона

Скъпото море изкупено до края на сезона

Висококатегорийните 4- и 5-звездни хотели по курортите на Северното Черноморие вече са 100% заети за юли и август.

Това обяви проф. д-р Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. По думите му все още свободни места се намират за средата на май и началото на юни, както и за втората половина на септември.

"В Слънчев бряг още преди месец базите на първа линия спряха записванията", коментира пред вестника и Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. По думите му хотелиерите на юг са в очакване на изключително успешен летен сезон.

Експертите са категорични, че една от основните причини за тези показатели е благоприятното за българския морски туризъм състояние на международната туристическа карта – напрежението и несигурността в Турция и Египет продължават да са на високо ниво, а чуждите туристи избягват тези дестинации. Затова и ранните записвания са за почивки у нас. Комплексите по морето държат миналогодишните цени, които са достъпни за туристи от Европа и трети страни. За високия сезон 4- и 5-звездните хотели на първа линия предлагат пакети на база all inclusive средно по 90-100 евро на човек на ден, а тези, коиото са по-далеч от морето – по 35-40 евро.

Според Съюза на екскурзоводите от март досега почти два пъти са се увеличили индивидуалните туристи, които пристигат с нискотарифни полети до Варна или през Истанбул. Сред тях има и малки групи американски туристи. От община Варна посочват, че според заявките на туроператорите се очаква двуцифрен ръст и на германските туристи. С полети в предсезона на Северното Черноморие вече отмарят голф играчи от скандинавските страни. Те пълнят голф комплекси край Каварна и Балчик още от края на март и остават до края на май. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар