Вход | Регистрация

Японци снимат филм за Велико Търново

Японци снимат филм за Велико Търново
Снимка: Север.бг

Интересни български занаяти ще развличат японците не само като туристи във Велико Търново.

В продължение на два дни актрисата Хитоми Такахаши, в продължение на два дни снима с екипа на BS Japan в града със съдействието на Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов".

Културно-историческите паметници и неповторимата архитектура на ул. "Гурко" и в старата част на града, силно са впечатлили актрисата. Екипът снима меандрите на р. Янтра и пейзажите на амфитеатрално разположените къщи, отразяващи се по неповторим начин във водата.

Филмът ще бъде излъчен по сателитната японска телевизия BS Japan, като част от поредицата "Водни огледала от Европа" – предаване, в което известни актьори от Япония представят туристически дестинации от стария континент през своя поглед.

Освен отражението на търновските пейзащи във водите на река Янтра, японските зрители ще могат да се запознаят с възрожденските занаяти на Самоводската чаршия и на крепостта "Царевец".

Културно-историческите паметници и неповторимата архитектура на ул. "Гурко" и в старата част на града, силно са впечатлили актрисата.

Целта на филма е да представи възможностите за културен туризъм и в София, Варна и Несебър. Филмът за България ще е в две серии от по два часа и ще бъде излъчен по японската национална сателитна телевизия през септември.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: вестник Стандарт
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар