Вход | Регистрация

Търновските кукленици очароваха сръбската публика

Търновските кукленици очароваха сръбската публика
Театър ВЕСЕЛ

Великотърновският куклен театър ВЕСЕЛ се завърна от сръбския град Суботица, където взе участие в Международния фестивал на детските театри. Това е един от най-известните европейски и световни театрални форуми с водеща позиция в западния регион на Балканите. 

Актьорите на Театър ВЕСЕЛ Елка Баланова и Веселин Василев получиха овациите не само на детската публика, а и на своите колеги със спектакъла "Принцесата и граховото зърно" по драматизация на Тодор Вълов.

1400749

В последното издание на форума, организиран от Отворен университет – Суботица, бяха представени 15 от общо 230 спектакъла от 44 държави, заявени за участие.

В рамките на форума бе открита изложбата "100 години словенско куклено изкуство". Фестивалният комитет организира и богата филмова програма, промоции на книги на театралните специалисти Борис Голдовски, Марек Вашкел, Едвард Майарон и Зоран Джерич, креативни уъркшопове. 

1400751

Суботица се намира в Северна Сърбия на границата с Унгария и е с богато културно наследство, невероятна архитектура, мултикултурен дух и европейски чар. Сред разкошните здания в стил модерн, необарок и класицизъм, динамичният културен живот включва множество фестивали, концерти и изложби. 

1400752

След десетина дни Театър ВЕСЕЛ подготвя своето поредно участие в световен театрален форум. Търновските актьори ще отпътуват за далечен Тайланд, в столицата Банкок, където си дават среща театри от Азия, Европа, Америка, Африка и Австралия.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар