Вход | Регистрация

Хлад и дъжд настъпват у нас

С 10° падат температурите днес спрямо вчера

Хлад и дъжд настъпват у нас
Thinkstock / Guliver

Купесто-дъждовна облачност се развива днес и на много места над Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, информират от НИМХ. Слънцето ще надвие облаците над Западна България след обяд.

Ще духа от умерен до силен северозападен вятър, който ще носи хладен въздух и понижение на температурите. Максималните ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 20°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, като по-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен, по билото на Стара планина силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 8°.

Слънчево ще бъде над Черноморието преди обяд, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар