Вход | Регистрация

ЦИК изтегли номерата на бюлетините за изборите за евродепутати

ЦИК изтегли номерата на бюлетините за изборите за евродепутати
Снимка: Thinkstock/Guliver

На специална церемония Централната избирателна комисия определи чрез жребий номерата, с които политическите партии, коалициите от партии и независимите кандидати ще участват в изборите за Европейски парламент на 25 май, предаде БГНЕС.

С №15 ще се яви на изборите за европейски депутати "Коалиция за България", определи жребият. ГЕРБ получи №18, №29 се падна на Движението за права и свободи, а последната парламентарно представена в момента партия "Атака" изтегли №20.

Коалицията между "България без цензура", ВМРО и ЗНС получи №28. Реформаторският блок изтегли №10, а АБВ на Георги Първанов ще търси успех с №13. ПП "Синьо единство" получи №9, а Националният фронт за спасение на България - №11.

С бюлетина №1 ще се гласува за ПП "Българската левица", №2 се падна на ПП "Глас Народен", №3 на ПП "Партия на зелените", №4 на ПП "Зелена партия", Николай Йовев – независим ще може да се гласува с бюлетина №5, №6 за ПП Християндемократическа партия на България, №7 се падна на Янаки Ганчев – независим, №8 - ПП Българска национално-патриотична партия, №12 - ПП БАСТА, №14 – Александър Райков Алексиев – независим, №16 – Виктор Папазов – независим, №17 – КОД, №19 – Евгения Банева – независим, №21 – ПП Съюз на комунистите в България.

Номерата 22, 23 и 24 са били за независими кандидати, които вчера са оттеглили кандидатурите си. За ПП Българска комунистическа партия ще може да се гласува в бюлетина №25, №26 е за Румяна Угърчинска – независим, №27 – ПП "Зелените", последният номер №30 остана за КП Националистически партии на България.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар