Вход | Регистрация

Червен бряг ще празнува три дни

Традиционният панаир събира в началото на септември гости от цяла България

Червен бряг ще празнува три дни
Община Червен бряг

От 3-ти до 5-ти септември ще се проведе традиционният Червенобрежки панаир. Ежегодната проява, за която пристигат много гости от цяла България, е най-голямата атракция в града. Панаирът продължава три дни, през които се провеждат разнообразни културни, музикални и спортни събития, съобщават от местната администрация.

Програмата на тазгодишния панаир започва на 3 септември от 18:00 часа с Тържествен водосвет в храм "Св. Софроний Врачански" . Половин час по-късно, в 18:30 часа, ще бъде официалното откриване на панаира с концерт на централния площад. Участие ще вземат Духов оркестър "Александров” с диригент маестро Тошко Александров и Фолклорно трио при НЧ "Н.Й.Вапцаров 1908”. Ансамбъл "Българе" и празнична заря ще завършат първия ден от панаира.

На 04.09.2011 г. (неделя) от 11:00 ч. в НЧ "светлина 1999" ще бъде представена книгата "Страшните ракети на 76-а ФРБр” на Марин Шкодров. От 17:00 ч. на Градския стадион ще се играе футболна среща между отборите на ФК ”Червен бряг” и ФК "Гигант” гр.Белене. Вечерта от 20:00 ч. на площада концертна програма ще изнесат рок - група "Амарант” и група "Диана Експрес".

В третия ден от панаира (05.09.2011 г.) са включени две прояви:

От 10:00 ч. на площада ще има демонстративен турнир по карате, джиу джицу и полицейска лична защита с участието на: КБИ "Петромакс” гр.Плевен, Карате - клуб "Петромакс” Червен бряг, ЦПКК гр.Кнежа и ЦПКК гр.Бяла Слатина.

С детско шоу от 11:00 часа, в което участие ще вземе и известният композитор и певец  Хайгашод Агасян, ще завърши тридневният празник.

Специално за 100-годишнината на Червен Бряг през 1999 г. бележитият музикант, композитор и текстописец Тончо Русев написва песен за града, чието изпълнение в оригинал е на Веселин Маринов. По големи празници, какъвто се явява Панаирът, местният певец Веско Йотов пък прославя града си с авторската песен "Градът на мечтите".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар