Вход | Регистрация

МРРБ одобри социален проект на Община Червен бряг

Проектното предложение е за изграждане на Център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище

МРРБ одобри социален проект на Община Червен бряг
Снимка: Булфото

Проект на Община Червен бряг за създаване на Център за настаняване от семеен тип и защитено жилище е одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/.

Проектът е насочен към постигане на значими и дълготрайни резултати във връзка с деинституционализацията и подобряване качеството на живот на деца и младежи с увреждания, настанени в специализирани институции.

Средствата от 1 094 751.00 лева ще бъдат осигурени по Оперативна програма "Регионално развитие" чрез схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услугите за деца в риск”.
 
Центърът за наставяне от семеен тип в ж.к. "Победа" е предназначен за деца в риск от социална изолация, за които са изчерпани възможностите за осигуряване на семейна среда, с перспективи за продължително настаняване; лишени от родителска грижа; изведени от институции.

Защитеното жилище  в V-ти квартал е за младежи с увреждания, завършили престоя си в институция или приемно семейство.

Продължителността на проекта е 18 месеца от датата на подписване на договора с МРРБ. Две години след откриването на центъра, цялостната му издръжка ще се поеме от Оперативна програма "Човешки ресурси" на ЕС.








Докладвай за нередност в статията
Добави коментар