Вход | Регистрация

Земеделци чакат помощ от министър

Земеделци чакат помощ от министър
Снимка: Булфото

Земеделският министър ще помага на земеделци в русенското село Червена вода. Те ще настояват той да вземе мерки за опазване на посевите. Причината е, че ловци с джипове са унищожили близо 90 дка с пшеница край населеното място. По думите на собствениците, нанесените от колите щети са за над 15 000 лева.

В края на миналата година ловци преминали през нивата на Георги Дърмонджиев и баща му на път за близката гора. Следите от двата джипа били пресни. Георги подал сигнал в полицията, когато видял ловците да излизат от гората. Пристигналият екип отвел всички в русенската полиция, за да дадат обяснения по случая.

Земеделците няма да могат да напръскат цялата пшеница, защото машините може да се счупят в дълбоките бразди, оставени от гумите на джиповете. Освен това част от реколтата им вече е унищожена.

"Явно ще трябва да има промени в законодателството и в ловджийските спортове, да не се ходи с джипове", казва и Александър Дърмонджиев.

От полицията в Русе не са установили нарушения от тяхната компетенция и затова са предали случая на Регионалната дирекция по горите.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БНТ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар