Вход | Регистрация

Малин Кръстев: В очакване съм на професионални провокации!

Малин Кръстев: В очакване съм на професионални провокации!
Повече за:

КОЙ Е ТОЙ

Малин Кръстев е български актьор, драматург, режисьор, телевизионен водещ. Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1995 г. със специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Елена Баева. Оттогава досега участва в десетки театрални постановки и филми, а феновете на "Господари на ефира” и други тв продукции на гуруто в шоу бизнеса Магърдич Халваджиян, са свикнали да го виждат като водещ. Носител е на редица награди.

Една от последните му главни роли е в "Добрият шофьор” - игралният пълнометражен дебют на майстора документалист Тонислав Христов. Филмът ще бъде показан предпремиерно в Созопол на 30 август в рамките на "Аполония” в Лятно кино от 20 ч., а премиерата за широката публика е предвидена за ноември.

 

Играете главната роля във филма "Добрият шофьор”, който ще бъде прожектиран по време на "Аполония” в Созопол. С какво ви провокира образът на героя?

Това е една доста нестандартна история и подход на снимане, защото самият Тонислав Христов, който е дебютант като режисьор в игралното кино, макар да има доста успешни ленти в документалното, се свърза с мен и каза: "Ти си моят човек! Начинът, по който искам да снимам, е документален, така че двамата трябва да извървим този път”. И самият той беше достатъчно откровен още в първия разговор и помоли аз да бъда същия в процеса на работа, в изграждането на тази роля. Така че провокацията беше чисто актьорска, защото не се разчиташе на точен сценарий, а на личните ни качества като хора – и на Слава Дойчева, която изпълнява главната женска роля), и на Геро, и на мен - на нашия извървян дотук житейски път. Затова във филма има доста документално заснети сцени. Тонислав подходи по нестандартен начин - например, имали сме дубъл от 45 минути, на пълна импровизация върху тема какво е да обичаш, какво е да си баща... Всичко това отключи много интересни ситуации по време на снимките. В този контекст за първи път ми се случва нещо подобно. Беше много трудоемко и по-скоро провокацията към мен беше доколко мога аз да съм откровен като човек в историята на един филмов герой (защото не съм съвсем аз) и от това да се получи този синтез между писания образ и моята лична позиция като човек, извървял определен житейски път.

Останалата част от интервюто вижте на Novinite.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар