Вход | Регистрация

Снежана Димитрова: "Числата са всичко в живота ни"

Снежана Димитрова: "Числата са всичко в  живота ни"
Снимка: Север.бг
Снежана Димитрова е на 42 години. Родом от Търговище. От години живее във Велико Търново. Завършила е специалност "Начална педагогика" във ВТУ. Автор на две книги. Нумеролог и психолог. 

Снежи или Анажансида, се занимава с нумерология от 22 години. Работи по собствена система. Тя произлиза от числата, с които работи Джуна и осмислена в духа на учението на Петър Дънов и неговите беседи. Но представлява принципно нова, цялостна система, която дава нумерологичното познание от нова гледна точка.

Снежи, каква е твоята система? Как се работи с нея? Обикновено се смята - датата, годината, общият сбор също се събира...

Досега нумерологията, която се е ползвала, е доста е абстрактна, така да се каже всеки нумеролог има тайната и не я казва. Системите им помежду си не са свързани. Моята система дава интересни възможности за практическо приложение и ползване от всеки човек, без да има нужда да ходи на нумеролог. Ако се постарае да я изучи, може да я ползва в ежедневието. Така да се каже, като ходим по пътя да можем да прескачаме локвите и да знаем къде са камъчета, на които да стъпим. Всеки може да се справи с нея, принципно.

Все пак спецификата на тази система е, че поглеждаме живота от гледна точна на кармата, на причинно-следствените отношения, връзката с предишните животи и това, което си привличаме и предопределяме за следващите. Нумерологията я разглеждаме от две гледни точки. Рождената нумерология разглежда човека като портрет, характер, начина, по който възприема света, от който се мотивира, за да действа и гледа света. Но това е човекът, който не е свързан с другите. Втората е събитийната нумерология, която разглежда отношенията кога, къде и как могат да протекат нещата в различни варианти. Всеки момент, в който започваме да правим нещо, е рожден ден на събитието и това предопределя негово съществуване, независимо дали става дума за раждане на дете, откриване на бизнес, съвместителство и прочие.

Всичко ли може да се изчисли с цифрите?

Най-важните неща, които касаят живота ни лично и образуват нашето щастие и успехи в живота. Твърде много неща. С цифрите винаги може да се намери един нов шанс, който е по-добър.

Как започна всичко за теб?

Като хоби, любопитство, като решаване на кръстословица. Но с течение на времето започнах да разбирам, че това са доста сериозни неща. Те представляват една система от познания и аз започнах да я осмислям като книга. Първата книга, която издадох, се казваше "Числата на Джуна", а втората - "Нумерологичните кодове на съдбата". Тя представлява първата книга, допълнена в доста голяма степен, така че не става въпрос за една книга. Актуална книга е втората. Тя представлява книга в три части. Това е първата част. Тя е самоучител, психонумерология. С нея всеки може да отговори на въпроси като дали живея, както трябва, добре ли е това, което съм, отношенията, които имам, дали ги осъществявам в правилната посока, правилни ли са ми изборите в живота, как да повиша самочувствието си, дали това, което преживявам с болестта е кармично, кое поражда определено неразбирателство в отношенията.

Отговори ли си ти сама за себе си на тези въпроси?

Да, да. Учейки хората на много неща, си отговарям и на собствените въпроси. Последна си отговарям на собствените въпроси. Времето досега ми стигаше.

И все пак ми е любопитно, как се ориентира към числата. Завършила си математическата гимназия в Търговище, висшето, специалност "Начална педагогика" във ВТУ, след това живееш в София. Там работиш като начален учител и после ...

Работих в езотерична книжарница. След това се върнах в Търново и започнах работа в един природосъобразен магазин. Там се отключиха нещата. Преди две години започнах да работя с много хора, непознати, правех консултации, курсове. Опитвайки се да напиша книга, се опитах да систематизирам познанията. Знам го от опита си с числата и работата си с хора. Натрупах информация и категорични изводи. Написах я, два пъти. При всяко преиздаване я осмислям по нов начин. Това познание е преход между интуитивното и практическото познание. То е трудно да бъде описано и овладяно, така че другите хора лесно да се обучават сами. Чела съм беседите на Петър Дънов. Най-вече това ми е отключило някои способности. Но не е нещо по нумерология, за да ми повлияе. Това е самостоятелна система. Проверявам знанието, което имам в практиката и като виждам, че съвпадат нещата, ги извеждам като формулировка.

Колко важни са цифрите?

Всяка цифра е важна. На трето число, например, пътят е важен. Трети март 2013 г. например, осмисля нещо, целта на този ден. Тройката в случая и като де,н и като път на живота. Тройката дава силен акцент, свързан с истината, търсене на интуитивното, нещата, които искаме, отприщване на волята това, което на нас ни е потребно. Тройката е свързана с това, че в момента, в който тръгваме да правим нещо, то се случва. Датата трети март тази година е като един рожден ден за България. През тази година народът търси собствената си идентичност и я намира. Опитва се да изрази нещата, които са свързани едновременно с корените. Тройката дава както неочакваност, така и изразяване на воля и намиране на решение.

А последните събития в глобален мащаб. Икономическата криза, повсеместните протести, самоубийствата в последно време у нас, неспокойният дух на хората. Какво е това?

2013 прави сбор шестица. Тя е експанзия, изблика, свързана с илюзии да разбере човек в какво се е лъгал, какво смята ли, какво се е стремял и това е било невярно и какво иска в момента, разбиране на илюзиите, с риск поемане в нова посока, осъзнато желание. Има разминаване между причина и следствие. В тази година има цифрите 3 и 6. Човек осъзнава в какво се е лъгал и си признава към какво се стреми и как може да го постигне в социален пран. В другите цифри пък има - кармичен урок, свързан мястото, България, родината, градовете, селищата. Осъзнаване на мястото в живота. Дали си доволен, дали са такива, каквито трябва, нещата и преподреждане на тези неща. Друг акцент е 3 март - там се образува 3, 6, 9. Пренаписване на законите, военно положение, ако имахме и диагонали, но ние нямаме. По най-недраматичния начин се подреждат нещата. Хем импулс към промяна, хем ексцесии и агресия.

А самоубийствата... Това е негативното, силната тройка е на духове на умрели хора, които повлияват. Използват някои хора, лабилни да се свържат, могат и да станат жертва - обсебване е това. Негативната страна. Всеки човек преживява тази тройка според собствената си карма и интелектуалност и може да има различно обяснение.

Много се увеличиха и болните по света, а и у нас, ракът стана болестта-бич сега. Има ли кармична зависимост и за това?

След 2000 година започна плащането на цивилизационната карма, т.е. ние имаме лична, семейна, национална, общочовешка и цивилизационна карма. Кой когато се абонира. Тя не е била определяна като се роди човек, а сега се включва. По различни начини. Това става със здравословни проблеми или чрез стрес, изпадане в криза, обедняване. Най-важната позиция е да живее със съзнанието за това, което преживява, отколкото да се опитва да се измъкне. Важното е изчистването на душата, казва Лазарев.

Имаме да изплащаме, ние сме живели много животи напред в тази цивилизация и някакъв общ сбор какво сме допринесли, какво не сме направили и какво сме спрели. Линия, която всяка душа развива с всеки следващ живот, доколко участва в обществения живот, какви процеси с нейното съществуване са усилвали материализма и идеализма, дали ги ограничава или се издига. Кой каквото си е заслужил и си плаща в ресторанта на кармата.

Краят на света, на 21.12.2012 г. не настъпи, но пък се разместиха пластове, духовни най-вече...

Краят на света всъщност е един период, процес в съзнанието на хората, при който се трансформира кармата. Тя се променя. Съответно в момента е много важно, хората го усещат дори и без да им се казва. Каквото поискаш в момента, то им се случва, независимо в какъв контекст живееш. Дава се една голяма свобода на избор. Това, което е било прераждания наред. Сега искам така. Много хора го усещат този шанс. Други се страхуват, защото не са готови за новото и различното. В момента трансформирането на кармата означава това - разширява се съзнанието на човек и той вижда различни възможности. Вече не е толкова ограничен и впрегнат, по светъл и благоприятен начин.

Какво са за теб числата - съдба или проста аритметика? И тълкуват ли се всички числа?

Тълкуват се всички числа. Дори и нулата се тълкува. За мен числата са нещо магнетично още от дете, още когато не можех да говоря. През цялото си детство, математически съм разглеждала цифрите, с красиви рисунки. Детското въображение години наред се е развихряло. Приказки за числата съм измисляла.. След 20-та си година видях за първи път книги със заглавие Нумерология. Отворила съм я, прочела, изчисления съм направила и съм ги забравила някъде. Трябваше да дойде момент за узрея и да оценя това познание, което владея.

Как точно изчисляваш цифрите?

Цифрите се събират. Смятането при всички нумерологични системи, тълкуването е различно, както и подреждането на цифрите също. Подреждам ги в нумерологичен квадрат от 1 до 9. Всяко от наличните числа се огражда с кръгче, те се съединяват в чертички. Всяко кръгче се нарича задача в живота. Означава в каква област следва да се променим, в областта на мислите и чувствата си. Всички свързани с чертички кръгчета образуват кармични уроци. Те пък показват в какви ситуация ще бъдем поставени, за да се променим и да вземе определи решения, да направим избори и да преживеем изпити. Човек се учи през целия си живот и всичко е училище.

Новият център, първият и единствен в България, ще бъде твой и ще е във Велико Търново. Кажи ни нещо повече за него.

Много хора проявяват интерес към овладяването на това познание - нумерологията. А за това е нужно време. На тези, които го изучават, им трябва достатъчно време и условия. Необходима е такава база. В един момент осъзнах, че един или тримесечен период е добро практическо ниво, а не за ден-два и е нужна база, за която се погрижих. Центърът по нумерология ще провежда курсове, тематични обучения, тренинги, консултации. Ще организирам и други курсове като астрология и семинари. Просветни лекции ще правя. Практически съвети, дата, на която е добре да се започва нещо.

Най-често хората искат от теб е ...

Кармични корекции. И, ако имат по-добър шанс, им ги показвам. Много се радвам, ако се постигне промяна в съзнанието му и събитийната ситуация, което той усеща. Натъжени и обременени идват, усмихнати и обнадеждени си тръгват.

Изучаването на нумерология искат, защото това е една много благоприятна трансформация за човек, смяна на мирогледа му в една по-позитивна насока. Не съм екстрасенс, гледачка, аз съм нумеролог и психолог, и се радвам, че съм помогнала на много хора да намерят благоприятни моменти в живота си да разберат каква е промяна да имат дете и да имат по-успешен бизнес, защо им се повтарят определени неща. Щом не ти върви не е точно направлението, трябва да се смени курса. Всъщност с начина на подреждане по моята система, дали това число го има в неговата рождена карта е хубаво да се запознае човек.

Важно е, че човек обича с 2, 4, 6, 8 и иска да бъде обичан по начина, по който тези числа изискват. Много често хората се разминават, единият има едните числа, изразява обичта си чрез тях, другия има други числа и се стига до недоразумения. И разбирането им може да оправи взаимоотношенията, осъзнавайки къде те нямат успех в изразяването на тези отношения.С една консултации не се разрешава определен въпрос. Човек трябва да узрее. Разглеждане на цялата кармичнородова картина, на база цифри. Твърде много са изчисленията.

Идеалният партньор е този, който ...

Който с удоволствие обича да прави това, което ти най-малко искаш и обратното. Изразено с числа това е, което ти нямаш и обратното. В тези обрати вие се напасвате идеално и не се карате, всеки си има приоритети.

А многото скандали, разводите, нетърпимостта между доскоро любящите се хора, те защо са ни? Като изпитания ли са ни дадени или просто емоционална нестабилност?

Девет години са даден кармичен цикъл, в който могат да се изразходват отношенията на всеки девет години се повтарят. Ако той е бил неблагоприятен, няма напасвания, празноти и отблъскванания, няма как да се случи. Браковете са с доста неблагоприятни напасвания. Хората се женят за човек като себе си, което е погрешно. Би трябвало да се търси партньор, който е различен от тебе и взаимно да се допълвате. Едни и същи черти, кой на кого помага. Два остри камъка могат да мелят брашно. Предназначеното на една връзка - те са успешни за бизнес, какво правят заедно с брак, ако искат и двамата да се успешни. Затова са числата, те са като една проверка дали това, което чувствам и мисля, има реалност в числата.

Излиза че животът е математика, числа, сметки ...

За мене всичко е числа, животът ни също. И каквото си привлечем, това започва да се случва в живота ни, и затова е важна позитивната нагласа и чувствата и мислите, които си привличаме в момента, каква мисъл сме си вкарали в съзнанието.

Хубаво ли и е да помним числа. Някой помнят датата на запознанството си с любимия, друг дата на сватбата си ....

Важно е, защото това са събитийни карти, които предопределят бъдещето на една връзка. Денят, в който срещате човека и се запознавате. Ако има в тази дата осмица, това е човек, с който си струва да имате продължително приятелство, да се ангажирате. Ако няма осмица, това не е връзка, която ще има ползотворно бъдеще. Дата, на която се запознавате, примерно август, има осмица. Това е връзка благоприятна за обвързване. Тя ще остане трайна. Показва с каква цел е това запознанство.

Съдбата ни говори чрез числата. Ако се запознавате с нов човек, пишете си числата. Узаконяване на тази връзка също е важно, кръщене, дете, сватба. Начина, по който се раждат децата, също може да бъде планирана и да бъдат избегнати някои неблагоприятни влияния. Да се съобрази кармата на майката и бащата. Сватбата на родителите предопределя до голяма степен живота в семейството, раждането на децата, партньорските отношения, какви съпрузи ще си привлекат в живота и внуците, какво ще си родят. Страшно много съдби, зависещи от дата на сватбата на родителите, съм видяла.

Странник ли си?

Не знам за каква ме смятат. Но всеки ден срещам любов и благопожелания.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар