Вход | Регистрация

Среща с Дядо Коледа след "края на света"

Среща с Дядо Коледа след "края на света"
Снимка: Север.бг

Броени дни преди Коледа се срещнахме и със самия Дядо Коледа, за да ни разкаже как тази година се подготвят за празника. Той е пристигнал от Лапландия във Велико Търново още преди 5 дни, заедно с Баба Коледа, Снежанка и джуджетата. Пътували са дълго с няколко шейни, натоварени с безброй подаръци за послушните деца. Дали през тази година децата са слушали и джуджетата са били работливи, прочетете в следващото интервю!



Здравей,  Дядо Коледа!

-Здравей, детенце мое!

Какви са най-предпочитаните подаръци за тази Коледа?

- Както всяка Коледа и тази, момченцата искат колички, татковците и те. Момиченцата искат куклички, а майките искат да приличат на куклички.

Какво прави Дядо Коледа през лятото, когато няма сняг?

- Който си мисли, че Дядо Коледа през лятото почива, кара сърф и пие коктейли на плажа, много греши. Работилничките на Дядо Коледа работят усърдно през цялата година, те не спират никога. Освен това се грижа еленчетата да са добре, с джуджетата поправяме шейните, а когато ми остане време, обичам с Феята на зъбките да седнем пред камината, да пием мляко и да си разказваме коледни приказки.

Джуджетата работиха ли усърдно за тази Коледа?

- Мило дете, въпросът е напълно излишен, моите джудженца винаги работят усърдно. Затова и аз винаги навреме раздавам подаръците  и никога не закъснявам. 

Имаше ли много послушни деца през тази година?
- Децата винаги са послушни, възрастните са непослушните! 

С шейната ли дойде от Лапландия до Велико Търново?

- Аз винаги пътувам с шейната!

С колко километра в час се движи шейната и задължително ли е да има много сняг?

- Сняг трябва да има, но той е по-важен за децата, за да могат те да изкарат своите шейни, да се пързалят и да се забавляват. А при мен времето не се измерва с километри в час, а с мигове.

Коя е жената на Дядо Коледа - Баба Коледа или Снежанка?

 - Ако някой си мисли, че Баба Коледа ми е баба - жестоко греши! Тя е моята жена, а Снежанка си върви със седемте джуджета, колежка ми е.

Любимата коледна на песен на Дядо Коледа е...

- Бих казал сегашният хит Гагнам стайл, но се шегувам, разбира се, хо-хо-хо! Любимата ми коледна песен е „Над смълчаните полета пеят медени звънчета. Писана шейна премина бялата партина”.


Дядо Коледа получава ли подаръци и от кого?

- Да, получавам много подаръци! От кого? Ами от децата! Това са тяхната любов, радостта в очичките им, писъмцата им до мен. Едва ли има човек на земята, който е получил повече такива подаръци от мен!

Стават ли чудеса по Коледа? Кое е твоето коледно чудо?

- Чудеса, дете мое, стават всеки ден, не само по Коледа. Необходимо е само хората да отворят душите, сърцата и очите си, да ги видят. Аз съм си моето коледно чудо, и твоето – чудото на всички!

Защо възрастните получават по-малко подаръци от децата?

- Това го казвате вие, аз съм Дядо Коледа и за мен всички заслужават подаръци, затова и ги получават!

Какво ще пожелаеш на читателите на Север.бг за Коледа и Нова година?

- Пожелавам им най-вече да са здрави, да се усмихват на света, който ги заобикаля, да се обичат и всяка сутрин, когато се събудят да си казват: „Днес е денят на моето чудо” и да го сътворят! Хо-хо-хо Весела Коледа и Щастлива Нова година!

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар