Вход | Регистрация

Читалища в Русенско ще получат 60 500 лева

Читалища в Русенско ще получат 60 500 лева
inews.bg/Марио Евстатиев

Средства в размер на 60 500 лева ще получат 26 читалища в Русенска област за подпомагане на дейността им от Министерството на културата. Парите са преведени в сметките на общините, в които се намират съответните читалища.

Средствата се отпускат целево за частични ремонтни дейности по сградите, художествено творческа дейност, попълване на библиотечния фонд и техническо оборудване.

До края на месец януари 2015 г. читалищата трябва представят пред общините разходно-оправдателни документи, които доказват целевото изразходване на средствата. Копия от същите документи трябва да се изпратя ти в Министерството на културата, дирекция "Национално културно наследство”.

Подпомогнати са по едно читалище в общините Борово, Бяла и Две могили, две читалища в Община Ветово. В общините Иваново и Сливо поле финансиране получават по три читалища във всяка от тях. Четири читалища от община Ценово и 11 в Община Русе също получават средства от Министерството на културата.

През есента на тази година ще има и втора сесия, в която ще участват проектите на читалищата, които не са получили одобрение на първия етап.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар