Вход | Регистрация

Ще има турнир за деца преди да преместят рибите от езерото “Монтанензиум”

Ще има турнир за деца преди да преместят рибите от езерото “Монтанензиум”

Традиционният турнир по риболов за деца, организиран от ловно-рибарско дружество "Огоста” в Монтана, тази година ще бъде проведен на езерото "Монтанензиум”.  Инициативата е на Община Монтана,  която е съорганизатор. От  две години местната управа отделя средства за зарибяване на градското езеро с бял амур, обикновен и златен шаран и така да предпазва  водата от заблатяване.

"Тъй като през юни започва ремонт на парка, езерото ще бъде източено” -  уточнява зам.- кметът Диман Георгиев. Рибите ще бъдат преместени в язовир "Долна вода” край село Студено буче, който се стопанисва от ловно- рибарско дружество "Огоста”.

Риболовното състезание за деца ще бъде проведено на 3 юни от 8 часа и е  част от изявите за празника на Монтана – Деня на Свети Дух. Младите рибари, които заявят участие, ще бъдат разделени в три възрастови групи. За всяка от тях ще има определен сектор. Състезателите ще имат тениски и шапки с логото на Общината и ловно-рибарското дружество.  За победителите са осигурени не само купи и медали, а и много подаръци,  разказва Владимир Цветков от ловно- рибарско дружество "Огоста”. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар