Вход | Регистрация

Ясни са съставите на РИК в Севера

Ясни са съставите на РИК в Севера
Снимка: Thinkstock/Guliver

Представителите на политическите партии в област Плевен се споразумяха за състава на Районната избирателна комисия (РИК).

В 15-ти многомандатен избирателен район председателят ще бъде от "Коалиция за България" - Боряна Предолова, а секретарят от "ГЕРБ" - Татяна Георгиева.

Нейни заместници ще са от ДПС и "Атака" - Василка Митева и Николина Добрева. В изпратеното до ЦИК предложение на областния управител Илиян Йончев за състава на РИК фигурират имената на 11 членове, допълнени от 6 резерви.

Без конфликти при областния управител на Ловеч Милко Недялков също бе уточвен състав на РИК от 15 членове - по пет от "ГЕРБ" и "Коалиция за България", двама от ДПС, и по един от "Атака","България без цензура" и "Реформаторски блок".

За председател на комисията отново е предложена Валентина Недялкова. Нейни заместници ще бъдат Десислав Цветанов от "Коалиция за България" и Стоьо Ковачев от "Атака". За секретар се предлага Фатме Моллова от ДПС.

В Ловечконсултациите за РИК минаха също без конфликт. Според решението на Централната избирателна комисия /ЦИК/, съставът на ловешката РИК е от 15 членове - по пет от ПП ГЕРБ и "Коалиция за България", двама от ДПС, и по един от "Атака", "България без цензура" и "Реформаторски блок".

За председател отново е предложена Валентина Недялкова. Нейни заместници ще бъдат Десислав Гецов от Коалиция за България и Стойо Ковачев от "Атака". За секретар се предлага Фатме Моллова от ДПС.

С решение на ЦИК членовете на РИК във Велико Търново са 15, като по 5 се полагат на ГЕРБ и "Коалиция за България”, две – за ДПС, по един член имат "Атака”, Реформаторския блок, Коалиция "ББЦ”, ВМРО, БЗНС. 

Партиите във Великотърновски многомандатен избирателен район се договориха  председател да е Десислава Йонкова от квотата на ГЕРБ. Нейни заместници ще бъдат Людмила Николова от ДПС и Милен Павлов от "Атака”. Секретар на РИК ще е Ирена Стасинопулу от "Коалиция за България”.

Съставът на РИК се допълва от Красимира Петрова, Николина Митева, Деница Цветанова и Доброслава Керекова от ГЕРБ; Йордан Петров, Николай Илиев, Христо Данев и Спас Спасов от "Коалиция за България”; Цветомила Ангелова от ДПС, Илияна Димитрова от Реформаторския блок и Ивета Стоянова от Коалицията на "България без цензура”. 

Съставът на РИК в Габрово отново ще е с общ брой 15 члена - ГЕРБ - 5, "Коалиция за България" - 5, ДПС - 2, "Атака" - 1, Реформаторски блок - 1, България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден - 1.

Подкрепеното от всички ръководство, което ще бъде предложено в ЦИК, е за председател - Мария Недева, излъчен от ГЕРБ, двама зам.-председатели - Евгени Попов и Донелия Цонева - съответно от ДПС и "Атака" и секретар Иванка Баева - от "Коалиция за България".

Централната избирателна комисия ще разпредели ръководните места в РИК - Русе в срок до 15 август, тъй като местните ръководства на партиите не се разбраха помежду си.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 Nina Richi 10.08.2014 | 18:00
Дано да се проведат честни избори, защото ни писна от задкулисие.