Вход | Регистрация

Русенска поетеса представя две свои книги

Габриела Цанева размишлява върху вечната борба между доброто и злото

Русенска поетеса представя две свои книги
Снимка: Булфото

"Искам себе си" и "Светлата пътека към звездите" са двете най-нови поетични книги на авторката Габриела Цанева, които ще бъдат представени на 28 юни от 17:30 часа в русенската регионална библиотека "Любен Каравелов".

Основната тема, която разисква творчеството на поетесата, е вечната борба между доброто и злото в световните религии. На базата на тази опозиция Габриела Цанева се опитва да даде отговор на най-големите въпроси, които вълнуват съвременното общество.

Литературният критик Георги Цанков пише за поетесата "Габриела Цанева преоткрива стиховете. Тя достига до брега на колективното творчество, но притежава неповторима крайна индивидуалност. Тя постоянно расте в света на думите".

Поетесата е родена в Русе, където завършва математическата гимназия "Баба Тонка". След това се дипломира за инженер-химик в ХТМУ - София. Цанева защитава и дисертация, с което става доктор на техническите науки. По-късно завършва Право и в момента е член на Софийската адвокатска колегия.

Габриела Цанева има публикации в списание "Родна реч", вестниците "Век 21", "Демокрация", "Земеделско знаме", "Народно земеделско знаме", "Литературен форум" и др. Освен двете книги, които ще представи на 28 юни в родния си град, тя е автор на документалната повест "Миналото в мен", стихосбирките "Догонвам бягащия ден" и "Реши и ще си свободен", романът "Треви под снега" и новелата "Шофьори".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар