Вход | Регистрация

АДО се събират на двудневна конференция

В рамките на форума ще се дискутира приоритетите за социално-икономическо развитие и ролята на Асоциацията на Дунавските общини за развитието на региона

АДО се събират на двудневна конференция

Русе ще бъде домакин на конференция на Асоциацията на Дунавските общини "Дунав". Тя ще се проведе на 11 и 12 юни, в зала "Европа" на Доходно здание.

Форумът се реализира по проект "Дунавски институт за мрежи за развитие за промотиране на чуждестранните инвестиции и позитивна регионална идентичност и образ". Заключителната конференция по него ще бъде на тема "Чуждестранните инвестиции в Дунавски регион". Тя ще бъде открита утре (11 юни) от 14:00 ч.

Официални приветствия към гостите ще поднесат посланикът на Р Румъния в България Н.Пр. Антон Пъкурецу и зам.-кметът по европейско развитие на Община Русе Страхил Карапчански. Анализ и обобщение на постигнатите резултати по проекта ще представят изпълнителният директор на АДО Мария Кондрова и Драгош Шеуляну – председател на Фондация за демокрация, култура и свобода – Румъния.

Представител на Българската агенция за инвестиции ще изнесе доклад на тема "Социално-икономическото развитие и преките чуждестранни инвестиции в Дунавския регион".

Първият ден на форума ще приключи с дискусия "Ролята на Асоциацията на Дунавските общини за развитието на региона".

На 12 юни в рамките на конференцията ще бъдат представени наръчниците, проучването и базата данни, изготвени в рамките на проект "Дунавски институт".

Конференцията ще приключи с дискусия за приоритетите за социално-икономическо развитие на Дунавските общини, развитие на трансграничното сътрудничество и идентифициране на проектни идеи за следващия програмен период.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар