Вход | Регистрация

Нов кабинет по лицево-челюстна хирургия заработи в Русе

Нов кабинет по лицево-челюстна хирургия заработи в Русе
Снимка: sxc.hu

Сектор по "Лицева челюстна хирургия" има вече към хуриргичното отеделение на "МБАЛ – Медика". Ръководител е д-р Лиляна Димитрова, един от  20-те специалисти в страната в тази област.

Идеята за откриване на кабинета сектора дошла, тъй като  все повече пациенти имат проблеми със заболявания, които се нуждаят от специализирано лечение, а до момента такова е имало само в специализирани болници в София, Пловдив и Варна.

Лечението в новия сектор става с направление или хоспитализация. В него могат да бъдат насочвани пациенти с патология на костите на лицето – кисти и тумори, които са пряко свързани с лечението на зъбите. Ще се лекуват и проблеми свързани със синусите, които често биват подценявани.

Ще се прави и рехабилитацията на атрофиралите долни челюсти. Това е проблем, който засяга предимно  жените след менопаузата, като губят по 1 мм. кост от долната челюст на година. Протезирането и  имплантирането не са възможни след подобно нещо, коментира д-р Димитрова.

Лицево-челюстната хирургия обединяваща терапевтични и оперативни методи от хирургия, стоматология, неврология, УНГ /уши,нос,гърло/ и офталмология.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Ruse News
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар