Вход | Регистрация

Български заглавия напълниха Търновския театър

Български заглавия напълниха Търновския театър
Снимка: Север.бг

Над 1 600 зрители са наблюдавали спектаклите на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново през изминалия месец, който премина под мотото "Януари – месец на българските заглавия".

Реализираните приходи от представленията, включени в кампанията, възлизат на 6 000 лв., похвалиха се от културната институция. Представленията, поставени на сцената на великотърновския храм на Мелпомена, са предизвикали преждевременна продажба на билетите.

Зрителите, препълнили Голяма и Камерна сцена на театъра, през изминалия месец гледаха "Българи от старо време”, "Железният светилник" и "Милионерът". Кампанията премина с голям успех и в град Стражица, където театралите представиха "Милионерът".

В четвъртък, 13 февруари, на местна сцена гостува Драматичният театър в Разград със спектакъла "Вампир".

В понеделник, 17 февруари, от театъра в старата столица ще зарадват своите най-малки зрители с премиерното заглавие "Тримата братя и златната ябълка". Кукления спектакъл, който започва от 10.30 часа, те ще играят също на 23 и 28 февруари на Камерна сцена.

Във вторник, 18 февруари, в Голямата зала ще бъде представена оперетата "Хубавата Елена". На 25 февруари, вторник, артистите ще предложат на своята публика музикалния спектакъл "Графиня Марица".

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар