Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Ловешката болница няма да остане без отопление

До три дни ще е ясно откъде ще се набавят 52 хил.лв. за природен газ

Ловешката болница няма да остане без отопление
thinkstockphotos.com

Ловешката болница няма да остане без отопление при никакви обстоятелства. Това увери кметът на града Минчо Казанджиев след среща с прокуриста на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" д-р Донка Минкова.

Двамата обсъдиха породения от 23 декември проблем с отоплението на лечебното заведение, в което Община Ловеч е най-големият акционер след държавата. Заради просрочени задължения в размер на 52 хил. лв "Овергаз Холдинг" АД спря доставката на природен газ.

В момента болницата се отоплява на ток и с мазут, като парното се пуска с прекъсвания, а гориво е подсигурено само за още три дни.

Кметът заяви, че до три дни ще има окончателно решение за отоплението. Поискана е спешна среща с Министерството на здравеопазването.

Предстоят разговори с фирмата доставчик за разсрочено плащане на задълженията. Обсъжда се и вариантът Общината да подсигури допълнителни средства.

"Убеден съм, че ще срещнем разбиране в Министерството на здравеопазването, ще обсъдим всички проблеми на болницата, и особено задълженията й, но приоритетно ще се заемем с отоплението”, каза Минчо Казанджиев. Той е категоричен, че няма да бъде допуснато болницата да спре да функционира заради липса на отопление.

Общо задълженията на болницата към различни фирми са в размер на 3 млн. лв.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар