Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Деца със СОП пътуваха в историята на изкуството с ученици и доброволци

Дейността беше по повод Международния ден на хората със синдром на Даун

Деца със СОП пътуваха в историята на изкуството с ученици и доброволци

Артистично пътешествие през вековете направиха третокласници от СОУ "Тодор Кирков" в Ловеч с класен ръководител Соня Денчева и възпитаниците със специални образователни потребности от СОУ "Св. Климент Охридски" с ресурсен учител Павлина Джунова. Това стана по повод вчерашния Международен ден на хората със синдром на Даун.

Всички участници получиха символично картонче с шарено чорапче в знак на подкрепа на хората със Синдром на Даун и техните семейства, след което имаха възможността да се запознаят с различните периоди в историята на изкуството.

Доброволците към библиотеката се бяха подготвили за темата, онагледявайки информацията с множество материали относно Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

В края на "пътешествието" децата, разделени на отбори, изпробваха художествените техники, типични за споменатите периоди заедно със своите родители. Най-добрите творби бяха окачени на спезиално табло.

Инициативата за този проект е на Ресурсния център в партньорство на Центъра за работа с доброволци към РБ"Проф.Беню Цонев" и общообразователното училище. Директорът на Ресурсния център Моника Дончева и директорът на училището Валери Христов връчиха на всички участници диплома и медал за отлично представяне в проекта.

1670981

1670982

1670983



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар