Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

"Аптека на повикване" отваря врати в Ловеч?

"Аптека на повикване" отваря врати в Ловеч?
Снимка: Север.бг

Единственият вариант да се реши проблемът на Ловеч с липсата на денонощно аптекарско гише е "аптека на повикване", категорични са от местните "Евромайки". Така при необходимост от лекарства, изпадналият в нужда да има възможност да се обади по телефона и да повика фармацевта.

Ловеч е с население от 37 500 души, но няма денонощна аптека, което е сериозен проблем. В случай на спешност за хората няма алтернатива. Денонощна аптека няма и в Плевен, най-близкият голям град до Ловеч, така хората са принудени или да чакат до сутринта, или да шофират близо 100 километра до Велико Търново.

По думите на председателят на Българския фармацевтичен съюз в града Владимир Ганчев, единствената причина да няма денонощно гише за продажба на лекарства в града е, че съществуването му е икономически необосновано. Той самият притежава аптека и повече от 10 години е работил с удължено работно време, но дори и тази идея се е оказала неизгодна. Единственият вариант, според него е да се направи "аптека на повикване".

По време на срещата Ганчев се ангажира да разговаря със местните собственици на аптеки и с тях да се обсъди идеята, доколко е приложима.

"Евромайки" отправиха апел към ловешките собственици на аптеки да се намери компромисно решение за обслужване на гражданите в областта, защото фармацевтиката е една хуманна професия в помощ на хората.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар