Вход | Регистрация

Горнооряховец с награда - пътуване до Страсбург

Дани Божанков бе избран заради добро представяне на форум КЛЮЧе

Горнооряховец с награда - пътуване до Страсбург
http://42-foundation.org

Даниел Божанков от Горна Оряховица бе избран от форум "КЛЮЧ-е" да посети Страсбург.

Срещата за младежи за европейско гражданско участие се реализира от Фондация 42 във Велико Търново на 6 април. Пред свои връсници от цяла България Божанков говори за младежката мобилност и своето виждане за ЕС, и България.

"Журито ни бе изключително затруднено и въпреки че наградата бе обявена като само една, поради страхотната конкуренция, решението бе да се даде възможност на двама от нашите участници да се включат в най-голямото европейско младежко събитие за Деня на Европа", обясни Александър Куманов, един от организаторите на форума.

Затова заедно с Дани Божанков за Страсбург ще пътува и Екатерина Димитрова, участник във форума от София.

Горнооряховецът е в "Младежки парламент" на ниво координатор от 7 години. В момента е последна година студент във Велико Търново. Участвал е в много международни проекти  и обучения. Смята, че младите хора трябва да се образоват, развиват и помагат на другите за това.

Проектът "КЛЮЧе за европейско гражданско участие" се реализира от Фондация 42 с финансовата подкрепа на Националния център за европейски младежки програми и инициативи в рамките на Национална програма за младежта 2011-2015 г., подпрограма "Национални младежки инициативи и кампании", както и в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар