Вход | Регистрация

Десетки граждани в Търново протестираха за промяна

Световното движение "Окупирай света" обединава хората за глобална промяна

Десетки граждани в Търново протестираха за промяна
Снимка: Север.бг

Десетки граждани на Велико Търново се събраха днес в центъра на града, съпричастни към инициативата на световното движение "Окупирай света" - обединение за глобална промяна.

Млади и не толкова млади, с различни професии и интереси, участниците в събитието изказваха мненията си за проблемите, които касаят живота и бъдещето не само на града, в който живеем, но и на страната ни. Минувачите получаваха от организаторите листовка "За чиста България без шистов газ".

"Въпреки протестите на екологичните организации, държавата продължава да търгува нашите природни богатства. Продължават да се водят преговори със западни компании за добив на шистов газ, което неминуемо ще отрови земята на цяла Североизточна България. Продължават да се застрояват паркове и градинки. Децата ни няма къде да играят, а някой печели от продажбите на общински терени", заяви софтуерният специалист Красимир Христов.

Психотерапевтката Ирина Велкова засегна темата за здравето, като фиксира задължителното поставяне на ваксини на децата като проблем. Тя определи този факт като "дискриминация", с оглед неполучаването на детски надбаваки и спиране на децата от детска градина, ако това не е направено.

И други участници в мирния протест се включиха със свои позиции по темите. В крайна сметка всички  се обединиха около идеята, че само "съединението прави силата" и това е начинът да бъде променена системата, която е "... нищо повече от комплексен метод за контрол".

Мирни протести днес бяха проведени в София и други по-големи градове на страната. Така България стана част от световното движение "Окупирай света" за глобална промяна.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg






Докладвай за нередност в статията
Добави коментар