Вход | Регистрация

Премиерът Бойко Борисов и министър Василева посетиха Г.Оряховица

Те присъстваха на откриването на разширената канализация в града, премиерът обеща съдействие за ремонт на стадион "Локомотив"

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посетиха днес Горна Оряховица. Те присъстваха на откриването на реконструираната канализация по седем улици в града.

С разширението на канализационната мрежа е инвестира в подобряването на условията за живот в населеното място, подобрява се състоянието на околната среда, каза при откриването министър Василева. Тя съобщи, че с Община Горна Оряховица се работи по резлизацията на подобен проект и в Долна Оряховица, където е нужно изграждане на водопровод в кв. "Гарата”.

1 081 301 лв. с ДДС е стойността на извършената реконструкция и доизграждане на канализация за горнооряховските улици: "Юмрукчал”, "Добри Чинтулов”, "Козлодуй”, "Тунджа”, "Хаджи Димитър”,”Пирот” и "Александър Стамболийски”. Проектът беше изпълнен за 240 календарни дни, а финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

По 1,5-километровата канализационна мрежа са изградени общо 113 сградни отклонения, 38 ревизионни шахти и 70 оттоци за приемане на дъждовните води. Разширението на канализационната мрежа в Горна Оряховица е с цел да се оптимизира работата на пречиствателната станция за отпадни води и да се обхване по-голяма част от населението.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Девня Трейд – Гигастрой” – Варна. Проектирането и авторския надзор са дело на "Хидропроект – София” ЕООД. Надзорът в строителството се осъществи от "Агенция Стройконтрол – ВТ” ООД – Велико Търново.

Премиерът Борисов обеща съдействие за реконструкцията на стадион "Локомотив”, чийто проект за ремонт е внесен в Министерството на младежта и спорта през 2014 г. Г-н Борисов ще помогне за осигуряване на средствата за първия етап от проекта - изграждане на нов терен и осветление.

Проектът е на стойност 3 400 915 лв. и включва изграждане на нова лекоатлетическа писта с 6 коридора, изграждане на ново футболно игрище с дренажна, поливна и ВиК системи. Предвижда се осъвременяване на секторите дълъг и троен скок, овчарски скок, висок скок, хвърляне на копие, диск и чук, тласкане на гюле, както и ново осветление на стадиона.

 << Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар