Вход | Регистрация

Узана Поляна Фест зове!

Узана Поляна Фест зове!
УзанаПолянаФест

Узана Поляна Фест кани малки и големи на поредното си четвърто издание, което ще се проведе периода 18-20 юли.

То отново провокира към лична и глобална промяна с музика, изкуство и приключения в природата. Мястото на срещата е известно - местността Узана, Габрово.

Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за Управление Дейности по Опазване Околната Среда и Община Габрово ще осигуряват финансирането и ще се погрижат за редовния транспорт към местността.

Входът, както винаги е безплатен, а програмата - пълна с шарена смесица от занимания – до едно показващи "възможния друг живот”.

От самото си създаване, УзанаПолянаФест доказва ежегодно на хилядите си феновете от цялата страна и региона, че новите и нестандартни подходи към най-сериозните екологични проблеми на съвременния ни свят, са и решенията на предизвикателствата, с които се сблъскваме всеки ден локално и глобално. Организаторите наблягат на разпространяването на концепцията за "Синя икономика”, която е наследникът на тази за устойчивото развитие.

1293744

Тази година Узана Поляна Фест ще предизвика промяната като забърка феновете на зеления начин на живот в новата си концепция, която свързва личното развитие с нуждата от социална промяна.

Програмата на фестивала ще бъде горд домакин и на нестандартни преживявания за душата, тъй като именно оттам може да започне промяната на всяко едно ниво в обществото. Най-смелите от гостите ще могат да се включат в експеримента "Drum Dance” с добре известния Мартин Иванов от институт Либера и занимаващата се със съвременен танц Радина Сундари Дян. Събитието е в интердисциплинарната среда между представление и терапевтичен подход чрез музика и танц.

Музикалната програма не отстъпва, както винаги на най-големите музикални фестивали от същия клас - хедлайнери ще са гръцка група със специфичен етно-бийт - Baildsa.

Дискусиите в презентационния център от своя страна няма да оставят нито една тема на съвремието ни, свързана с устойчивото развитие, незасегната: ще можете да чуете какви значими проблеми на градовете могат да бъдат решени чрез системата за компостиране, ще научите какво се крие зад концепцията "Нулеви отпадъци” и как да я прилагате в ежедневието си, за да живеем в едно здраво и чисто общество. Как да счупим ужасната тенденция на обезлюдяване в българските села чрез устойчиво земеделие.

Как защитените територии могат да бъдат източник на доходи за селските райони, а пък земеделието да се пренесе и в градовете. Тези и много други иновативни идеи ще провокират посетителите на Узана да започнат промяната от самите себе си.

В Дзен-центъра на фестивала тази година ще е пълно с изненади. Една от най-впечатляващите от тях е "космически кораб на душата” - пътеводител за баланса и възстановяване на симетрията в тялото.

Както и всяка година, в Арт-ателиетата посетителите на фестивала в края на юли ще откриват повече за "живота след смъртта” на вещите и как можем да участваме в "прераждането” на използвани в ежедневието ни ресурси.

Фестивалът е и едно от малкото места, където български производители на био и екологични храни могат да предложат продукцията си без да бъдат таксувани за това, да се запознаят помежду си и с нови клиенти. С този акт, организаторите се надяват да привлекат масовото внимание към високата добавена стойност, която устойчивите малки бизнеси имат за своите населени места, но и не само.

1293743

1293745

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар