Вход | Регистрация

Русе 21°C

Миризмите в Русе са индустриални, отчитат от РИОСВ

Миризмите в Русе са индустриални, отчитат от РИОСВ
Снимка: Guliver/Getty Images

Източникът на неприятните миризми на отработени нефтопродукти, за които сигнализираха граждани на 5 квартала в Русе, са индустриални и идват от промишлената зона. Това са установили експерти от РИОСВ след проверка.

Инспектирани са инсталации, които работят с нефтопродукти. Установено е, че за последното денонощие няма настъпили производствени аварийни ситуации. Това се потвърждава и от звеното Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението” -  Русе. 

Най вероятно се касае за залпово изпускане на емисии, което, в съчетание с неблагоприятните метеорологични условия за разсейването на замърсителите през последното денонощие (от 21:00ч. До 07:00 ч.- ниски почасови и средноденонощни скорости на вятъра, липса на вертикално смесване на въздушни маси) е причина за дискомфортното усещане на жителите на град Русе в различни части на  града, е заключението на експертите от ековедомството.

Автоматичната станция за контрол на качеството на атмосферния възсух в кв. "Възраждане”  също не е отчела отклонения от нормите, но работата по обследване на технологичните режими на инсталациите продължава.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар