Вход | Регистрация
Русе 21°C

Ей това се казва кола!

Електромобилът е създаден от екип от студенти и преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“

Ей това се казва кола!
Снимка: Община Русе

Чудо! Страшна машинка! Така ахкаха днес русенци пред електромобил, създаден от студенти и преподаватели.

Преди да потегли за Холандия, отборът демонстрира официално сътвореното от тях возило.

Атрактивният електомобил ще бъде представен от екип от студенти и преподаватели от РУ "Ангел Кънчев" в Ротердам. Там те ще направят дебют на машината в престижното автомобилно състезание Shell Eco-marathon Europe 2014, което ще се проведе от 15 до 18 май.

Събралите се десетки русенци имаха възможност да се запознаят в детайли с характеристиките на возилото благодарение на капитана на екипа Димо Иванов.

Уникалният автомобил се задвижва от електрическа батерия. Купето му е проектирано с аеродинамична форма, а рамата е максимално олекотена, за да се намали разходът на енергия и да се повиши енергийната ефективност. Създателите на автомобила, наречен заради атрактивния си външен вид "ракета", предвиждат енергийна консумация от около 1 к Втч  за 150 км  пробег.  

Русенският екип, създал електромобила, се състои от 15 души, сред които студенти и преподаватели. Те работят по създаването на возилото от началото на тази година, а за дебютното си участие в състезанието, са  гласували доверие на двама пилоти - 21-годишната Сюзан Мехмедова и 23-годишния Виктор Стоянов. 

1275102

1275101

Повече снимки в НАШАТА ФОТОГАЛЕРИЯ.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар