Вход | Регистрация
Русе 21°C

"Гинес" отново ще ни го мери

Този път Русе ще атакува рекорда с най-дългия комикс

"Гинес" отново ще ни го мери
Стандарт

Русе може и да може да се похвали в скоро време с нов рекорд.

Подобно на най-дългата мартеница, с която жителите атакуваха "Гинес" сега наред е най-големия комикс, изработен от непрофесионалисти. В направата на тема "Русе - град на свободния дух" се включиха деца и ученици, техните родители, журналисти и библиотечни специалисти, читатели, представители на различни институции и много русенци.

231,4 м - толкова е точната дължина на нестандартната творба. Тя представя моменти от историята на Русе, специфичната архитектура, емблематичните паметници и сгради.

Организаторите вече замислят да подобрят регионалния рекорд и да го превърнат в национален, като творбата бъде продължена с още рисунки на фенове на деветото изкуство от цялата страна. Така комиксът има реални шансове да се превърне в най-дългия рисуван разказ от любители.

Представянето на гигантската творба в Русе съвпадна с официалното откриване на постоянната експозиция "Музей на комикса", която се помещава в градската библиотека. Идеята за създаването му е на колекционера Стоян Стоянов - Комитски и се осъществява в партньорство с РБ "Любен Каравелов".  Експозицията включва 12 000 заглавия.

<< Sever.bg във Facebook >>



Стандарт
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар