Вход | Регистрация
Русе 21°C

Русенски математици са на финалите на състезанието "Виртуално предприятие"

Единият от двата отбора на МГ"Баба Тонка" се класира с висок резултат за финалния етап на Националната олимпиада по икономика

Русенски математици са на финалите на състезанието "Виртуално предприятие"
Снимка: Thinkstock/Guliver

Отбор от МГ "Баба Тонка” - Русе ще участва е националния финал на състезанието "Виртуално предприятие", организирано от Джуниър Ачийвмънт България. Това са Михаел Георгиев, Петър Радев, Цветомир Петков, Ивелин Иванов и Артур Торосян от 10"а" клас.

Другият отбор на Русенската математическа гимназия (Александър Русков, Николай Вълков, Николай Симеонов и Симеон Пасев от 10"а" клас) се класира втори по резултат на полуфиналите. Двата русенски тима са единствените полуфиналисти, които имат краен сбор точки над 1000.

Състезанието "Виртуално предприятие" има статут на Национална олимпиада по икономика и ще се проведе на 16.04.2016 г. в София. Русенските математици ще се състезават с другите три отбора на живо, за да се определи победителят на България за тази година.

Надпреварата по икономика е част от годишния календар за национални олимпиади и състезания към Министерството на образованието и науката за ученици на възраст 15-18 години. В нея са избрани да участват ученици измежду над 200 отбора от над 20 населени места.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар