Вход | Регистрация

Параолимпийците ни - на кориците на ученическите тетрадки

Президентът Росен Плевнелиев прие днес осмината параолимпийци и им благодари за примера за силна воля, който дават

Параолимпийците ни - на кориците на ученическите тетрадки
Снимка: Wikipedia

"Вие трябва да стоите на кориците на тетрадките на първокласниците в училищата, защото сте за пример”. С тези думи президентът Росен Плевнелиев посрещна днес  българските параолимпийски спортисти.

Българските атлети се завърнаха от  XIV Олимпийски игри за хора с увреждания в Лондон с два сребърни и един бронзов медал. Стела Енева от Варна спечели два сребърни медала - в тласкането на гюле и в хвърляне на диск, а Радослав Златанов от Велико Търново взе бронз в скока на дължина.

На срещата присъстваха още спортният министър Свилен Нейков, заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов и треньорите на параолимпийците ни.

Г-н Плевнелиев благодари на осемте спортисти и изрази категоричността си, че строителството на нови спортни бази в училищата и рехабилитацията на вече съществуващи трябва да бъде съобразена с потребностите на атлетите с увреждания.

В тази връзка министър Свилен Нейков каза, че рехабилитацията на спортните бази в 14 училища в страната по инвестиционна програма на Министерството на спорта продължава. По думите му Министерството е готово да осигури всички нужни условия за подготовка на параолимпийците.


___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Президентство
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар