Вход | Регистрация

Цар Симеон ще присъства на тенис турнира „Royal cup”

Цар Симеон ще присъства на тенис турнира „Royal cup”

Симеон Сакскобурготски потвърди присъствието си на международния турнир по тенис "Royal cup", който се организира под негов патронаж. Домакин на третото издание ще бъде новият тенис център във ваканционно селище "Албена". Надпреварата е за момичета и момчета до 9, 10, 11, 12, 13 и 14 години. В нея традиционно вече се включват състезатели от Русия, Румъния, Съединените щати, Великобритания, Кипър, Франция, Молдова, Украйна и др. държави. В комплекса ще пристигне и царица Маргарита.
 
Тазгодишното издание на "Царската купа" е посветено на 80-годишния юбилей на Негово Величество и ще се проведе на 23 юни, седмица след рождения ден на царя на 16-ти юни. Шампионите в турнира получават купи, които са специална поръчка в чужбина, както и предметни награди. Партньор на надпреварата е и община Балчик. Интересното е, че е препоръчително участниците да играят с бели екипи, които символизират чистата детска душа и аристократизма на спорта.
 
Междувременно тенисисти от австрийската провинция Тирол първи имаха възможност от чуждестранните гости да играят на кортовете на новия тенис център във ваканционно селище "Албена". Те са за първи път у нас и в рамките на една седмица проведоха спаринг мачове помежду си. Десетимата австрийци не скриха възхищението си от базата и настаняването в хотел "Лагуна Гардън". Често приятелите по спорт си организират тенис ваканция, която този път избрали да бъде в Албена заради отзвука в Европа, че курортът се утвърждава като добра тенис дестинация. Компанията се събра и за обща снимка за спомен с думите, че догодина отново ще гостуват в курорта ни.
 
През април група от Германия откри сезона на тенис център "Фламинго" в комплекса, като водачът Йоаким Якстат също не скри своите суперлативи от добрите характеристики на кортовете и отношението, което получава. Веднага след лагера неговите възпитаници триумфираха в турнир, а Георг Израелан спечели престижната надпревара от каландара на Тенис Европа в Добрич. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар