Вход | Регистрация

Виж музиката през очите на Светослав Драгиев

Виж музиката през очите на Светослав Драгиев
Светослав Драгиев

"20 години пред сцената" е озаглавена изложбата на художник-фотографа Светослав Драгиев, която ще бъде представна в рамките на поредния Весел четвъртък в Музея "Дом на хумора и сатирата" в Габрово.

В изложбата вълнуващо се преплитат фотография и музика. Откриването е в 17.30 ч. на 6 ноември, четвъртък, в зала 7 на Веселата къща.

За своето първо представяне пред габровската публика авторът е подбрал колекция от 40 цветни фотографии, запечатали вълнуващи моменти от концертите на български и чуждестранни изпълнители от 90-те години на миналия век до наши дни.

1428481

За пълното удоволствие от досега с майсторските фотографски попадения ще допринесе и известният габровски джаз певец Цветомир Цанков, който ще поднесе музикални поздрави към гостите на събитието.

Интересът на Светослав Драгиев към фотографията датира от ученическите му години и са засилва по време на следването му във ВИАС, където продължава заниманията си в тамошния фотоклуб.

1428483

Първите тръпки към рок-фотографията изпитва на концерта на Ян Гилън в София през 1992 г. и оттогава не пропуска концерт. През годините работи като фоторепортер на свободна практика за редица музикални издания и натрупва изключително богат архив от концертите в България. Представя свои изложби по време на музикални фестивали в страната, както и на традиционните фотоваканции в Приморско.

1428482

От 1998 до 2008 г. е официален фотограф на "София Мюзик Ентерпрайсис". Основател на интернет медия за музикалните събития в България – On Stage Media. Основател и председател на УС на Сдружение "Фотоклуб Осмо изкуство". Инициатор и организатор на редица семинари, практически курсове и пленери по фотография.

През последните години се отдава и на търговия – работи като продуктов мениджър и дилър на фототехника. Председател е на фирмата, официален дистрибутор за България и оторизиран сервиз на продуктите на известни производители на фотографско оборудване. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар