Вход | Регистрация

34-часова прогноза за времето влезе в Гинес

34-часова прогноза за времето влезе в Гинес
Снимка: sxc.hu

Водещ от американския телевизионен канал Ен Би Си попадна в Книгата с рекорди на Гинес, след като 34 часа излъчва прогноза за времето на живо.

Както беше съобщено от американските медии, на всеки час 60-годишният Ел Рокър можел да прави 5-минутна почивка.

Рекордната прогноза била излъчена в интернет, като в студиото идвали различни известни личности, за да развеселяват водещия. Рокър даже позвънил на вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън.

На въпрос на свои колеги журналисти дали другата година ще се опита да счупи собствения си рекорд, Рокър категорично отказал. "Един път вече го направих. Това е достатъчно", споделил умореният водещ след края на предизвикателство му тази сутрин.

Той сподели още, че бил много щастлив, че точно в момента на "маратона" значителна част от територията на Съединените щати е била под влияние на студен фронт, което направило прогнозата много по-интересна.

На днешната дата, 15 ноември, отбелязваме Международния ден на "Рекордите на Гинес" и 60-годишнината от създаването им.

До 2000 година човешките постижения и природните крайности се колекционират в годишния справочник "Книгата за рекорди на Гинес", а самото издание държи рекорда за най-продавана авторска поредица. Неин създател е сър Хю Бивър, управител на пивоварна "Гинес" през 50-те години на миналия век.

Идеята за книгата му хрумва по време на лов при спор коя е най-бързата дивечова птица в Европа.

Днес всички страни се надпреварват да регистрират рекорди в книгата на Гинес. Сред тях има и много странни предизвикателства за тялото и духа.

България също има принос в книгата – не само с най-дългото хоро, но и с 333-те гайди, които свириха едновременно в София. Сред постиженията ни са и най-голямата мартеница и най-много направени коктейли.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар