Вход | Регистрация

Троянските ученици обичат да си сръбват

Троянските ученици обичат да си сръбват
Снимка: Thinkstock/Guliver

Голяма част от учениците на територията на община Троян пушат и пият редовно и са пробвали наркотици, сочи проучване. 

В допитването, направено анонимно през месец юли, са участвали 298 ученици от 9 до 11 клас.

Резултатите показват, че в 9-ти клас вече има оформена група от сериозно и редовно пушещи млади хора. През последния месец 45 на сто от учениците в Троян са палили цигари, а според половината от запитаните могат лесно да си купят цигари.

Според изследването пълните въздържатели от алкохол са малцинство още в тези възрастови групи. Голям процент млади хора са посочили, че са употребявали алкохол през повече от 20 дни последния месец, както и че са се напивали 20 и повече пъти през живота си. Употребилите алкохол през последния месец ученици от 9 клас в Троян са 78 на сто.

Относно наркотичните вещества анкетата показва, че малко над 20 процента от учениците са опитали поне веднъж марихуана. За останалите наркотици процентът е по-нисък, но има устойчива група на редовно употребяващи такива вещества.

При анализ на отговорите, свързани с насилието, притеснителен е сравнително високият процент на вербално насилие от ученици към учители, както и обратното.

Проучването е направено по искане на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Районно управление "Полиция" в Троян. Анализът е изготвен от Българския институт по зависимостите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар