Вход | Регистрация

Тетевенската болница получи дарение

Сдружението „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ подпомогна здравното заведение

Тетевенската болница получи дарение
Снимка: sxc.hu

МБАЛ "Д-р Ангел Пешев" в Тетевен получи дарение от сдружението "Солидарност Швейцария – Източна Европа". Безвъзмездната помощ е пристигнала на 2 декември, заедно с Боряна Налетова, представител на сдружението за България.

Зам.-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова спомага благородната кауза да стане факт. След срещи с директора на болницата д-р Невелина Ганева и посещението на президента на сдружението Андреас Тьони и касиера Розмари Хлоуда, се уговарят и уточняват както възможностите на дарителите, така и нуждите на здравното заведение.

Дарени са легла за бърза помощ, за интензивен сектор, за пациенти и за поставяне на гипс, болнична мебелировка, както и професионални инструменти, инвалидни столове и гинекологичен стол. В помощта са включени и съответните прилежащи бельо и облекла, необходими за експлоатация. Необходимото на общинското здравно заведение в Тетевен е предоставено от Люцернската психиатрия в Сент Урбан, болницата в Солотурн и Университетската болница в Берн.

Дарението посрещнаха Цецка Димитрова, директорът на болничното заведение д-р Невелина Ганева и зам.-председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Емил Райнов.

Сдружение "Солидарност Швейцария – Източна Европа" е основано през 2005 г. и в него членуват 35 души с различни професии.

<< Sever.bg във Facebook >>



Областна администрация - Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар