Вход | Регистрация

Тетевен остава без родилно?

Тетевен остава без родилно?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тетевен остава безродилно.

Това става ясно от внесеното заявление до Регионалната здравна инспекция в Ловеч от управителят на болницата д-р Невелина Ганева. Тя посочва, че поради липса на специалисти трябва да бъде закрито отделението по акушерство и гинекология.

Още в началото на юни министърът на здравеопазването Петър Москов постави едномесечен срок да бъдат намерени необходимите лекари, които да работят там, но до този момент това не е изпълнено.

Нужно е да се извърши проверка в болницата и да се подготвят необходимите документи, които да изпратят в Министерството на здравеопазването, посочва директорът на регионалната здравна инспекция д-р Цветолюба Генкова. Поставеният срок е от един месец.

След това, в тримесечен срок, министърът на здравеопазването трябва да издаде заповедта за закриване на отделението. То спря да функционира, след като трима лекари напуснаха заради скандален случай с починало новородено. От болницата все пак имат възможност да оттеглят заявлението си закриване на отделението по акушерство и гинекология, ако в следващите 30 дни намерят специалисти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар