Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Блатечки, Урумов и... един пистолет

Блатечки, Урумов и... един пистолет

Асен Блатечки, Николай Урумов и...един пистолет са главни действащи лица в лиричната комедия "Хайде да убием Матилда" на автора и режисьор Орлин Дяков. Крими-спектакълът е новото премиерно предложение на театрална къща "Вива арте", което ще излезе на сцената на Theatro на 17 октомври.

Блестящият актьорски каст е допълнен от музикалната картина на композитора Пламен Мирчев-Мирона, автор на музиката за повече от 80 драматични и куклени постановки, а нюансите на тъга, смях и абсурд в сюжета са умело подчертани от Орлин Дяков – създател на 12 драматургични произведения и дългогодишен директор на Русенския драматичен театър.

Историята тръгва по един наглед обикновен начин – с двама мъже на една пейка в парка. Налудничавите идеи на единия в комбинация с оръжието на другия довеждат до редица интересни разкрития, породени от действията на една жена. За единия тя е съпруга, а за другия – любовница... Така започва одисея колкото мрачна, толкова и комична, в която двамата потърпевши обединяват силите си, за да достигнат до идеалната цел, изпълнението на която да ги избави от неволите – убийството на Матилда...

Асен Блатечки и Ники Урумов от години си партнират на сцената, а приятелството им в театъра и в живота е гарант за успеха на съвместните им проекти. Безспорният актьорски талант на двамата преобразява с усмивка кроежите за убийството на Матилда в психологическа и реална история, в която неочакваните обрати ще развеселят и развълнуват зрителите.

Запазена марка на спектаклите на театрална къща "Вива Арте” са историите, в които сюжетът, героите и обстановката са специални в своята простота, защото те стигат най-лесно до всеки човек, а "Хайде да убием Матилда" е поредното доказателство за това.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар