Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Какво се случва в Ловешката библиотека през февруари?

Интересна програма е подготвена за малки и големи читатели

Какво се случва в Ловешката библиотека през февруари?

Интересни събития организира екипът на РБ"Проф.Беню Цонев" в Ловеч през месец февруари. Читателите от библиотеката, малки и големи, ще имат възможност да посетят различни срещи с творци, конкурси и прожекции на филми.

На 10 февруари ще се състои инициативата "На среща с ….”, където ще гостува журналистът Георги Тошев от 17,30 ч. Тогава ще бъде направено и представяне на филма "Мулен Руж”, от 17.30 ч.,Читалня.

Журналистът и писател Румен Стоичков ще представи най-новата си книга "Някъде там” на 23 февруари от 17.30 ч. Отново в Читалня.

Представяне-дискусия ще протече в дните 8-12 февруари в отдел "Изкуство". Там ще се обсъждат "Многото лица на пионерите на българската медицина : проф. д-р Параскев Стоянов и проф.д-р Стефан Ватев”.

Рецитал, посветен на 143 години от гибелта на Апостола и 138 г. от Освобождението на България, "Историята своя тачим!” ще се състои на 17 февруари от 16.00 ч.в Детски отдел.

Два конкурса събират участници през февруари. Това са "Портрети на изчезващия Ловеч”,  отдел Краезнание, който стартира на 1 февруари и приключва на 29 април, както и "Вълшебният свят на книгите” (посветен на 2 април – Международен ден на детската книга). Той също започва на 1 февруари - крайна дата 31 март, Детски отдел.

Литературна игра "Бисерче вълшебно” за най-малките читатели ще се проведе от 9.02.2016 - 17.04.2016. Тя е участие в Националната кампания за електронно гласуване на деца за най-добра книга за годината в България.

Работилница за мартеници ще се състои на 22 февруари в Детски отдел на библиотеката.

През месец февруари отдел "Изкуство” на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев” ще предлага тематично на своите читатели музика за слушане на място и литература за класическия американски джаз с основни представители: Дюк Елингтън и Дизи Гилеспи.

За любителите на киното ще се проведат кинопрожекции на филми от криминалния жанр. Те ще се състоят във вторниците от 14:30 часа, както следва:

2 февруари: "Момчетата на Капоне”

9 февруари: "Борсалино”

16 февруари: "Пътят на Карлито”

23 февруари: "Време разделно" 1. част, 1 март – 2. част на филма.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар